Presentació #demos10 “Poder i Llengua. Les llengües de l’ensenyament al País Valencià”

Presentació #demos10 “Poder i Llengua. Les llengües de l’ensenyament al País Valencià”

El pròxim dimecres 16 de novembre presentarem el #demos10, Poder i Llengua. Les llengües de l’ensenyament al País Valencià de Vicenta Tasa i Anselm Bodoque. La presentació tindrà lloc al Col·lagi Major Rector Peset a les 19 h i comptarà amb la presència dels autors i de Vicent Flor, director de l’Institut Alfons el Magnànim, i Rubén Trenzano, Director General de Política Lingüística. Susanna Pardines, coordinadora del Lab de Cultura i Identitat de la Fundació Nexe, serà l’encarregada de moderar l’acte.

presentacio_demos10

Aquest estudi tracta sobre la política lingüística valenciana, centrant-se especialment en el terreny de l’educació, on es presta una atenció singular al programa de plurilingüisme educatiu del govern de la Generalitat del 2012. Els autors consideren que aquesta iniciativa obeïa a una voluntat conscient del partit en el govern de minoritzar el valencià davant el castellà, amb l’excusa de millorar el coneixement d’anglés en la població.

Per això, la intenció de fons és fer una reivindicació tranquil·la del pluralisme i la diversitat inherent a la condició humana, i, en coherència amb això, defensar el dret dels valencianoparlants a usar la pròpia llengua en totes les dimensions de la seua vida i l’obligació dels poders públics de garantir aquest dret. El treball està fet des de l’òptica combinada de la ciència política i el dret, uns àmbits acadèmics poc freqüents en l’estudi de les polítiques lingüístiques de l’àmbit lingüístic valencianocatalà. La intenció és que l’obra tinga un valor divulgatiu i fàcilment comprensible, per contribuir així a fer més difícil l’extensió de l’ombra de Babel i a què els valencians puguem seguir sent aldeans i cosmopolites.

portada