L’audiovisual valencià i les xarxes socials, al #dospuntzero

L’audiovisual valencià i les xarxes socials, al #dospuntzero

Pel  #dospuntzero passaran els responsables de projectes com “0 responsables”, “Mengem SA” i “Què ens passa valencians?”. 

dospuntzeroaudiovisuals

Enguany el #dospuntzero analitzarà les relacions entre les xarxes socials i l’audiovisual valencià. Així, a la taula redona que tindrà lloc dimecres 2 d’octubre ens acompanyarà Andreu Signes, un dels responsables de la productora valenciana Barret Films. Barret està especialitzada en els continguts audiovisuals interactius que volen aprofitar les posibilitats de les noves tecnologies  per explorar nous camins narratius, establir noves relacions amb l’espectador i construir un nou model de televisió online.

Entre els treballs de la productora valenciana destaca el guardonat documental  transmedia “Las voces de la memoria”, una coproducció amb l’Associació de Familiars de malalts d’Alzheimer de València, que relata l’experiència d’un cor integrat per persones que pateixen aquesta malaltía.

 

Però el públic valencià possiblement els coneixerà, sobretot  pel documental transmèdia 0responsables.com  , tota una comissió d’investigació ciutadana que oferix alguns testimonis i documentació silenciada a propòsit del tràgic accident ferroviari del 3 de juny de 2006 a MetroValència.

També són responsables  de Zurdos TV, l’escola de formació per a nous realitzadors de la productora des d’on s’han realitzat projectes com “Pedra paper i tisora” , i el “MagaCIM” entre d’altres.

També comptarem amb Ingrid Lafita, jove integrant de Melderomer Coŀlectiu Audiovisual. l’ associació d’estudiants de comunicació audiovisual i periodisme nascuda a l’abril de 2011 a Gandia amb la finalitat de fer divulgació, difondre esdeveniments i donar veu a persones i associacions que els grans mitjans no cobrixen.  Al seu web ofereixen informació d’actualitat amb la publicació d’un o diversos reportatges setmanals en format audiovisual sobre les últimes protestes que hagen tingut lloc o bé amb entrevistes o vídeos de temàtica diversa. 

Al novembre de 2012 estrenen el documental MengemSA, sobre alternatives als models agroalimentaris dominants al País Valencià, realitzat amb el suport de la Universitat Politècnica de València.

Què ens passa valencians? cerca finançament mitjançant Verkami.

Completa nòmina de participants a la taula redona Alina Moser, Una jove alemanya protagonista de  “Són bojos, aquests catalans!?”  que mira  d’analitzar l’ús i la presència real de la nostra llengua als territoris de parla catalana. En l’actualitat el projecte cerca la seua continuitat amb un segon documental , que cerca ser finançat mitjançant la plataforma Verkami i que porta per títol “Què ens passa valencians?”.  L’objectiu d’aquest documentari és respondre moltes preguntes i saber quin és l’estat dels comportaments i usos lingüístics al País Valencià amb testimonis directes dels habitants dels diferents territoris del nostre domini lingüístic.

Podeu trobar el programa complet del #dospuntzero i el formulari d’inscripció ací.