Jornada
#dospuntzero

La Jornada #dospuntzero s’ha consolidat ja com una cita anual estable en la quan analitzar i formar a la joventut valenciana en les possibilitats que ofereix el nou paradigma d’interrelacions i comunicació 2.0. Es tracta d’un encontre per posar en rellevància els projectes valencians que es desenvolupen a la xarxa de xarxes i les ferramentes que aquesta ens ofereix per a diferents aplicacions que puguen ser útils a la nostra societat. A més, la Jornada #dospuntzero vol posar en valor el paper que juga el món 2.0 en la normalització del valencià i ser, per ella mateixa, una ferramenta per a promoure la participació en valencià a les xarxes.

Com entenem que el format també és el missatge, aquesta jornada es desenvolupa apostant, com no podria ser d’altra manera, per les noves tecnologies i la participació 2.0 mitjançant la potenciació del debat a les xarxes, la utilització de codis QR per tal d’accedir als continguts extra i la interacció en línia. A més, es difonen en streaming a un públic universal i s’editen en vídeo per a la seua posterior difusió. L’estructura com s’organitzen fomenta la comunicació bidireccional i el treball en xarxa. La formació és fonament d’una participació més efectiva, d’una incidència més cooperativa i d’una influència més enriquidora.

Programa 2017

L’edició d’enguany ha estat centrada en la comunicació interna i externa de les entitats associatives a través de dos tallers diferenciats. 

D’una banda, la VI jornada #dospuntzero ha abordat la comunicació de les xarxes socials en entitats no lucratives, per poder compartir coneixements al voltant de la comunicació política 2.0 i aprendre a gestionar aquelles ferramentes que tenim al nostre abast per a difondre el nostre discurs i les nostres activitats i treballar els nostres plans de comunicació externa. En aquest sentit, el politòleg Xavier Peytibi ha impartit el taller “Les campanyes connectades: com crear continguts i comunicar online i offline”, sobre les estratègies a seguir en la comunicació i difusió de les idees de les entitats o partits polítics.

D’altra banda, també hem volgut donar a conéixer l’ús d’aquelles ferramentes de la xarxa que fomenten la participació a les entitats, ja siga interna o externa, és a dir, entre propis socis i sòcies, equips de treball, o amb la resta de la societat. També les ferramentes que ens poden ajudar a millorar la transparència i a fer més visible i més públic el nostre treballe, així com a retre comptes amb els associats i la població en general. Per a aquesta formació hem comptat amb Rubén Zarzo, de la borsa de formadors de Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana, qui ha impartit el Taller de participació on-line. Ferramentes per a la participació de les persones associades en la gestió, la presa de decisions i la transparència en les entitats.