Enguany, el Tirant ha participat, junt amb la Fundació Nexe, en la II Fira dels Idiomes organitzada per la Direcció General de Política Lingüística i Gestió de Multilingüisme (DGPLGM). La cita ha tingut lloc al Centre del Carme els dies 23, 24 i 25 de maig, i ha servit de punt de trobada de totes les entitats i institucions que treballem per posar en valor les llengües minoritàries o minoritzades: a més de les oficials i pròpies de l’Estat espanyol, també han tingut cabuda d’altres com el cors, el gaèlic, l’escocès o el bretó.
Durant la Fira s’han portat a terme amb la col·laboració de la ‘Network to Promote Linguistic Diversity’ (NPLD), la xarxa europea per a la promoció de la diversitat lingüística, un organisme conformat per membres de governs estatals i regionals, universitats i associacions que treballen en la gestió de la diversitat lingüística. Aquest organisme té l’objectiu de crear consciència sobre la importància de la diversitat lingüística, i difondre les iniciatives dels diferents governs per a promocionar-la.
Amb aquets esdeveniment, la DGPLGM ha volgut mostrar el teixit institucional, municipal, universitari i associatiu que s’ha creat durant les últimes dècades a favor del valencià. La participació del Tirant s’ha materialitzat amb l’exposició i venda de llibres editats conjuntament amb la Fundació Nexe, i amb la recuperació de l’exposició ‘El comerç en valencià, cosa de totes i tots’. És tracta d’una mostra que va organitzar el Tirant l’any 1996 i que va viatjar durant la dècada següent per diversos pobles i espais del País Valencià. Aquesta va ser una de les primeres apostes de la nostra entitat en matèria de promoció de la llengua en un àmbit tan específic com és el del comerç i el consum. A la Fira dels Idiomes, hem exposat una selecció dels panells que es va produir per a aquella ocasió fa ara més de vint anys.