El proper 26 de setembre al Saló d’actes Sanchis Guarner de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació tindrà lloc, a partir de les 10:00, la jornada País Digital que arriba enguany a la seua vuitena edició i que està organitzada junt amb el Bloc d’Estudiants Agermanats de la Universitat de València.
Després de l’èxit de públic i la bona acollida i valoració de les anteriors edicions de País Digital, l’ACV Tirant lo Blanc aposta per consolidar el format per tal de bastir una cita anual estable on de manera transversal s’analitze i es promoga el potencial de l’ús de les xarxes socials.
Enguany es vol seguir la iniciativa de l’any passat d’unir xarxes i feminisme, per això es planteja fer una jornada sobre com el masclisme ha trobat a les xarxes socials un filó per a continuar. La jornada estarà organitzada en tres eixos diferents per tractar el masclisme a les xarxes des de diferents perspectives.
Al primer eix Fake news i masclisme tractarà de com des dels mitjans de comunicació es manipula l’entorn de les dones amb imatge pública o com el periodisme actua diferent davant una dona o un home. Per a aquesta primera sessió comptarem amb les periodistes Remei Castelló, és co-autora del Manual d’estil per al tractament de la violència masclista i el llenguatge inclusiu en els mitjans de comunicació, Ingrid Lafita, periodista del Diari La Veu, i el Col·lectiu les Beatrius, xarxa de dones professionals valencianes dedicades a fer un periodisme feminista.
Al segon eix Trolls i atacs tractarem el ciberassetjament des d’un punt de vista legal amb l’advocat Nestor Orejón, especialista en gènere i delictes d’odi amb agravant en discriminació per qüestions de gènere. D’altra banda Marta Sorlí, política i diputada al Congrés dels Diputats en la passada legislatura, periodista ens explicaran la seua experiència com a dona professional amb imatge pública que ha rebut atacs masclistes a través de xarxes socials com Twitter.
L’última activitat de la jornada Talla-focs consistirà en un taller d’autodefensa digital feminista realitzat pel Col·lectiu DonesTech. Autodefensa digital feminista és un taller per identificar i combatre la violència masclista en l’entorn digital. Es tracta d’una activitat on reflexionarem sobre la seguretat i privacitat digital a Internet així com a les xarxes socials més utilitzades, des de la perspectiva de gènere. L’objectiu de la jornada serà que les participants obtinguen estratègies individuals i col·lectives d’autodefensa. Per a poder participar al taller és necessària la inscripció.
Formulari d’inscripció Taller d’autodefensa digital feminista.
Programa complet
26 Setembre 2019
Saló d’actes Sanchis Guarner a la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació
Fake news i masclisme. 10:00-11:30
Modera Leticia Amigó (ACV Tirant lo Blanc)
- Remei Castelló, periodista i autora del Manual d’estil per al tractament de la violència masclista i el llenguatge inclusiu en els mitjans de comunicació.
- Ingrid Lafita, periodista al Diari La Veu.
- Col·lectiu les Beatrius, Xarxa de dones professionals valencianes per un periodisme feminista.
Trolls i atacs. 12:00-13:30
Modera Carme Llorent i Navarro (Bloc d’Estudiants Agermanats)
- Nestor Orejon, Advocat especialitzat en gènere i delictes d’odi.
- Marta Sorlí, política i diputada al Congrés (2015-2019)
Talla-focs. 16:00-19:00
- Taller d’autodefensa digital feminista. Col·lectiu DonesTech. (Inscripció)